Äppel- och björnbärspaj
Pajskal:
- 3 dl mjöl
- 125 g smör
- 2 msk socker
- 1 ägg
Fyllning
- 150 g mandelmassa
- 4-5 äpplen
- 225 gr björnbär (el. några andra bär)
Crumble
- 1 dl mjöl
- 1 dl havregryn
- 0,75 dl muscovadosocker
- 0,5 dl hackad mandel
- 100 gr smör
Gör så här:
Arbeta ihop pajdegen och tryck ut i en pajform. Ställ kallt i ca 30 min.
Sätt ugnen på 175 gr och förgrädda pajskalet i 10 min.
Riv mandelmassa och strö i botten på pajskalet. Skala och skiva äpplena och lägg dem tillsammans med bären ovanpå mandelmassan.
Blanda alla ingredienser till crumble och strö det över äpplena.
Grädda mitt i ugnen i 60-60 min, låt sedan svalna något.