Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Torpets Äppelpaj

Pajdeg

  • 150 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 100 g smör
  • 1,5 del socker
  • 2 ägg
  • 4-5 grovt rivna äpple
  • Skal av 0,5 citron

Gör så här:

Smula smör, vetemjöl och salt. Tillsätt det kalla vattnet och blada snabbt ihop till en deg. Låt den sedan vila i kylskåp ca 30 min innan den trycks ut i en form.

Rör smör och socker pösigt, tillsätt 1 ägg i taget. Rör i de rivna äpplena och citronskalet i smeten.

Grädda mitt i ugnen i 225 gr i 25-30 min, servera gärna med vaniljglass.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936