Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Knäckig äppelpaj

Pajdeg

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 1dl socker
  • 125 g smör

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 100g smör
  • 2 dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 dl grädde
  • 1 tsk kanel
  • 100 g flagad mandel

Gör så här:

Sätt ungen på 200 grader.

Blanda samman ingredienserna till pajdegen, ta smöret till sist. Tryck ut degen i en pajform, 22cm i diameter. Förgrädda i 10 min. Låt svalna.

Skala, kärna ur och klyfta äpplena. Lägg dem i pajskalet. Smält smöret och rör ner socker och mjöl. Späd med grädden till en tjock sås och låt sjuda några minuter. Rör ner kanel och mandel. Bred såsen över äpplena och baka pajen i ca 30 min

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936