Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Kattviks omtyckta Äppelcheesecake

Ca 10 bitar

Ingredienser

  • 14 digestivekex
  • 2 msk socker
  • 1 tsk mald kanel
  • 75-100 g smör

Fyllning

  • 4 äpplen
  • 2 msk smör
  • 2 msk socker
  • 1 tsk kanel
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • 200g cream cheese
  • 3 äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 gr. Smöra en form men löstagbara kanter, 24 cm i diameter. Krossa digestivekexen med socker och kanel, smält smöret och blanda med smulorna. Tryck dem i botten på formen så att ytan blir jämn. Grädda mitt i ugnen i ca 5 min. Låt svalna.

Skala och skiva äpplena i centimeter stora skivor. Stek dem i smör och socker och häll över kanelen. Låt det sedan svalna.

Lägg gelatinbladen i vatten i ca 5 min.

Vispa grädden lätt. Vispa i en annan skål cream cheese, äggulor, florsocker och vaniljsocker.

Krama ur gelatinbladen och smält dem försiktigt på mycket svag värme i en kastrull. Rör sedan snabbt ner dem i cream cheese smeten och rör sedan i grädden.

Lägg äpplena på pajbotten, häll sedan på smeten och ställ i kylen i minst 5 timmar. Går utmärkt att frysa.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936