Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att använda webbplatsen accepterar du att cookies används.   Ok

Äppelkaka med smak av kanel

Denna kaka lämpar sig perfekt att baka i långpanna om man ökar upp receptet.

Ingredienser:

  • 175 gr rumstemp. Smör
  • 2,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil

Fyllning

  • 4 äpple
  • 1 msk kanel
  • 0,5 socker

Gör så här:

Rör socker och smör, vispa ner ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner, rör sedan ner gräddfilen.

Skala äpplena och skiva. Blanda socker och kanel.

Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Häll i hälften av smeten. Strö över rikligt (ungefär hälften) med kanelblandningen. Fördela äpplen i smeten. Bred över resten av smeten över äpplena och lägg fler äpplen ovanpå. Avsluta med att strö mer kanelblandning överst. Grädda kakan 45-60 min, 175 gr.

Se fler recept

En familjetradition på Bjärehalvön sedan 1936