Äppelkaka med smak av kanel
Denna kaka lämpar sig perfekt att baka i långpanna om man ökar upp receptet.
Ingredienser:
- 175 gr rumstemp. Smör
- 2,5 dl socker
- 2 ägg
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 msk bakpulver
- 1 krm salt
- 3 dl gräddfil
Fyllning
- 4 äpple
- 1 msk kanel
- 0,5 socker
Gör så här:
Rör socker och smör, vispa ner ett ägg i taget.
Blanda de torra ingredienserna och vänd ner, rör sedan ner gräddfilen.
Skala äpplena och skiva. Blanda socker och kanel.
Smörj en form, ca 24 cm i diameter. Häll i hälften av smeten. Strö över rikligt (ungefär hälften) med kanelblandningen. Fördela äpplen i smeten. Bred över resten av smeten över äpplena och lägg fler äpplen ovanpå. Avsluta med att strö mer kanelblandning överst. Grädda kakan 45-60 min, 175 gr.