Lennarts Special, Enkel Äppelmaräng
Äppelmos
- 4-5 syrliga äpple
- 1 msk vatten
- ev. lite socker
Botten
- 2 äggulor
- 45 g vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 200 g rumstemp. smör
- 2 dl mjöl
Marängsmet
- 2 äggvitor
- ½ dl socker
Gör så här:
Börja med att skala och skiva äpplen till moset. Koka tills det mesta är mosat. Häll i lite vatten så att äpplena inte bränner i kastrullen. Häll i socker efter tycke och smak, går även bra att utesluta.
Rör gulor, socker och det mjuka smöret.
Tillsätt mjöl o bakpulver. Häll smeten i en smord o bröad form med avtagbar kant.
Grädda kakan i 10-12 min på 200 gr, ska vara lite ljusbrun. Ta ut kakan och bred på äppelmoset.
Vispa vitorna och vänd ner socker.
Bred på marängen överst.
Sätt in kakan i ugnen igen och grädda tills den fått fin färg, ca 5 min.